Termék részletek


LENSPEN ORIGINAL New lencsetisztító

LENSPEN ORIGINAL New lencsetisztító
2 984 Ft + Áfa = 3 790 Ft

Lenspen Original New
A régi, megszokott technológia új köntösben!

 

A Lenspen Original New az eddigi tapasztalatok felhasználásával készült. A tisztítóceruza kupakja csavaros, mely jól rögzíthető, le- és felhelyezéskor automatikusan tisztítja és újratölti a tisztítófejet. Ezen kívül a tisztítóceruza is rövidebb lett, mely praktikusabb elhelyezést és jobb kezelhetőséget tesz lehetővé.

 


A technológia a régi. Az aktív szenet tartalmazó száraz tisztítóanyag a legtöbb, mechanikusan nem eltávolítható szennyezőanyagot (például zsírokat) a saját anyagába megköti másodlagos kémiai kötéssel, úgynevezett van de Waals-kötéssel. Tisztítás során a termék így a zsírokat nem szétkeni a tisztítandó felületen, hanem magába kötve eltünteti onnan. A tisztítóceruza kupakjában szivacs található, mely az aktív szenes száraz tisztítóanyag tartályaként szolgál. A szivacsban lévő mennyiség akár több száz tisztításra elegendő lehet (a szennyezettség mértékétől és a használattól függően).  A Lenspen Original New kupakja menetes, mely többszöri használat után is biztonsággal zár, valamint visszatekeréskor a kupak szivacsa a tisztítófejre automatikusan újabb adag friss tisztítóanyagot juttat.

 

Az aktív szenes tisztítási folyamat előtt a tisztítandó felületről a mechanikai szennyeződéseket (por- és egyéb szemcséket) mindeképpen el kell távolítani. Erre alkalmas a LENSPEN HB-1 levegőpumpa illetőleg a tisztítóceruza végébe beépített kitolható ecset.
A fej hajlékony gumiból van, amelyen nagyon finom szarvasbőr bevonat található, felületén a speciális aktív szén vegyülettel.
A tisztítóceruza másik felén természetes szőrből készült, kitolható ecset található.

 

Néhány másodperc alatt tökéletesen eltávolít a lencsék felületéről bármilyen zsíros vagy szilárd szennyeződést.

 

A Lenspen Original 11,2 cm hosszú, az elején található tisztítófelület kör alakú és 13,5 mm átmérőjű.
Elsősorban az objektíveket, az első és hátsó lencséket, távcsöveket és vadásztávcsöveket tudjuk vele tökéletesen tisztítani.

 

Figyelem!
A LENSPEN Original a tisztítófeje homorú felülete miatt csak domború felületek tisztítására alkalmas! Sík felületek (szűrők, LCD kijelzők) tisztítására nem alkalmas, mert ilyen esetben a tisztítófejnek csak körben a legszéle érintkezik a tiszíttandó sík felülettel. Ezáltal a tisztító felület belső 95%-a nem dolgozik. A szűrők tisztítására a LENSPEN FilterKlear terméket ajánljuk. Az LCD kijelzők tisztítására a LENSPEN DigiKlear terméket ajánljuk.

 

 A LENSPEN Original a 13,5 mm-es átmérőjű tisztítófeje miatt kis méretű domborúlencsék tisztítására nem alkalmas! Ilyen esetekben (kompakt gép vagy egyéb kis, domború frontlencsék) a tisztításra a LENSPEN Minipro terméket ajánljuk.

 

    • Típus:   Egyéb kiegészítő
  • Cikkszám
    51297
    Tömeg
    20 g/db
Webáruház készítés